Op de CES 2018 heeft Roader de Time Machine Camera geïntroduceerd. Deze draagbare camera buffert voortdurend video-opnamen, waardoor je geen moment meer zult missen. Het werkt als volgt: de Time Machine Camera van Roader buffert voortdurend, maar slaat beelden enkel op als op de opnameknop wordt gedrukt. Hierbij slaat het de tien seconden op voor- en na het indrukken van de opnameknop. Je kunt dus als het ware tijdreizen met deze camera, door tien seconden beeldmateriaal op te nemen van gebeurtenissen die al hebben plaatsgevonden.Het gemaakte clipje stuur je vervolgens draadloos via Bluetooth naar de Roader-app op Android en iPhone. Deze kun je vervolgens bekijken, publiceren en delen via de bekende social media-platformen.

De Time Machine Camera moet verschijnen met 16 GB of 32 GB opslag. Het apparaat met een sensor van 8 megapixel neemt tegelijk beelden op in twee resoluties. In een resolutie van 640 bij 640 en in een resolutie van 1.088 bij 1.088. Beide nemen video's op met dertig beeldjes per seconde. De clip in een lage resolutie kun je direct versturen via de mobiele app en delen, terwijl de video in een hogere resolutie op een later moment naar de computer gestuurd kan worden.


De camera heeft een interne batterij met 2350 mAh-capaciteit, waarmee deze volgens Roader tot 7 uur gebruikt kan worden. Er kan een usb type-c aangesloten worden en het apparaat werkt ook via wifi.

Time Machine Camera komt van twee Nederlandse ondernemers


Roader komt uit de koker van twee Nederlandse ondernemers. Ze raakten gefascineerd door de beelden van de meteoor die in 2013 insloeg bij Chelyabinsk. Binnen enkele uren verschenen er overal video's van deze gebeurtenissen. Hierdoor wilden ze een camera ontwerpen die gebeurtenissen uit het recente verleden konden vastleggen zonder dat er voortdurend hoeft te worden opgenomen.