Tilt is een augmented reality-app voor op je smartphone, die je Android Wear-smartwatch in een handomdraai verandert in een videospel. Dat gaat allemaal dankzij de kracht en magie van augmented reality.

Met Tilt verandert je smartwatch in een videogame

Augmented reality bestaat natuurlijk al veel langer dan de vorm die we voornamelijk behandelen op Wearables Magazines (brillen): smartphones gaan er al een tijdje mee aan de haal. Dat je met augmented reality een hoop toffe dingen kunt doen, is inmiddels duidelijk. Je kunt er een hoop handige applicaties mee bouwen, maar ook spelletjes mee fabriceren. En dat is precies wat de ontwikkelaar van Tilt gedaan heeft. Deze game verandert je Android Wear-smartwatch in een handomdraai in een videogame. Check de video.

Wanneer je je smartphone boven je smartwatch houdt, dan zie je het spelletje dat je kunt spelen (anders niet). Tilt is een simpel spel: je moet een balletje door een soort doolhof navigeren, zonder dat je hem verliest in één van de vele gaten op het bord. Door je pols heen en weer en op en neer te bewegen, verander je de koers van het balletje op het scherm. Het is wellicht niet het meest revolutionaire spel ooit gemaakt en het feit dat je je smartphone in de lucht moet houden is ongemakkelijk - maar het laat wel iets moois in augmented reality zien.

Je kunt de game gratis downloaden uit Google Play.