In een recent interview heeft Apple-bestuursvoorzitter Tim Cook zich uitgelaten over de toekomst van de Apple Watch-smartwatch. Zo wil het bedrijf geen extra gezondheidssensoren aan de hardware toevoegen, omdat het 'snelle innovatie in de weg staat', aldus Cook.

'Apple Watch kan verkooprecord gaan breken'

De bestuursvoorzitter van Apple, Tim Cook, heeft in een recent interview niet alleen interessante uitspraken gedaan over de iPad Pro, ook liet de beste man zich uit over het succes en de toekomst van de Apple Watch-smartwatch. Hoewel het bedrijf nog een breakdown heeft gegeven van het succes, geeft Cook wel aan dat de smartwatch in dit kwartaal een nieuw verkooprecord kan gaan zetten - zonder dat echt te specificeren. Cook legt graag de nadruk op de gezondheidssensoren in de Apple Watch en wat die allemaal kunnen.

Heel simpel gezegd kun je er bijvoorbeeld je hartslag mee in kaart brengen en je fitnessactiviteiten mee bijhouden, maar Cook vertelt ook graag over dat moment waarop de Apple Watch een schooljongen heeft gered, die bij zijn footballcoach aangaf een verhoogde hartslag te hebben. De coach vertrouwde het niet en stuurde de jongeman door naar de dokter, die aangaf dat de jongen de volgende dag zou komen te overlijden wanneer hij niet naar de dokter zou zijn geweest - natuurlijk kan zoiets ook opgemerkt worden met andere smartwatches.

Opvallender is echter de uitspraak die Cook deed over de toekomst van de Apple Watch en waarom het bedrijf geen extra gezondheidssensoren zal toevoegen aan het apparaat.

We don’t want to put the watch through the Food and Drug Administration (FDA) process. I wouldn’t mind putting something adjacent to the watch through it, but not the watch, because it would hold us back from innovating too much, the cycles are too long. But you can begin to envision other things that might be adjacent to it -- maybe an app, maybe something else.

De ontwikkelingscyclus zal dus te lang duren wanneer Apple dit besluit wel te doen en wanneer je van plan bent om jaarlijks een nieuwe versie van je bestaande productlijn uit te brengen (tenminste, dat zien we met producten als de iPhone en de iPad), dan kun je maar beter dit soort bureaucratische processen uit de weg gaan. Een slimme zet of komt dit Apple later duur te staan? De tijd zal het ons leren.