Apple-ceo Tim Cook heeft laten weten dat de verkopen van de Apple Watch, de smartwatch van het bedrijf, in een jaar tijd zijn verdubbeld. Precieze verkoopcijfers geeft het bedrijf helaas niet, dus zullen we hem op zijn woord moeten geloven.

De Apple Watch doet het goed, aldus Tim Cook

Apple heeft laten weten dat de Apple Watch goed presteert. De smartwatch van het bedrijf wordt op één hoop gegooid samen met andere wearables, zoals de AirPods en Beats-koptelefoon. Daardoor zijn er helaas geen specifieke cijfers beschikbaar. Desondanks laat Tim Cook, de ceo van Apple, de kans niet voorbijgaan om mee te geven dat de verkopen zijn verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. De wearablesafdeling van het bedrijf zou inmiddels 'net zo groot zijn als een Fortune 500-bedrijf' -- maar geef ons gewoon die cijfers.

Om dat in context te zetten: winkelketen Burlington Stores stond vorig jaar op de laatste plaats van de Fortune 500-lijst, met een omzet van 5,1 miljard dollar -- maar dat lijkt een beetje te hoog gegrepen. Analisten schatten dat de Apple Watch in het afgelopen kwartaal 3,2 miljoen keer verkocht is. Daarmee haal je niet zo'n hoge omzet, dus leeft de gedachte nu dat de koptelefoons ook enorm veel geld binnen harken. Over de toekomst van het apparaat heeft Cook niets gezegd, behalve dat er mooie dingen staan te gebeuren. We wachten rustig af.