Mocht je het een cool idee vinden om echt met je hart te Tinderen dankzij je smartwatch, dan bestaat er een concept waarmee dat kan. Maar of dit idee ooit in de praktijk gebruik kan worden, is helemaal geen zekerheid.

Tinderen met je hart - ja, echt

Tinder is nou niet bepaald een app waar je met je hart de meest slimme keuze kunt maken. Met Tinder kun je heel gemakkelijk en vaak ook snel dates in de buurt vinden. Jongens en meiden die zich hebben aangemeld kunnen op basis van wat interesses elkaar vinden, maar ook door puur op andermans uiterlijk iemand weg te swipen. Doe je dat, dan zul je die persoon niet meer tegenkomen in je feed. Swipe je diegene de andere kant op en die persoon doet dat ook, dan heb je een match en kun je meteen beginnen met chatten.

Het is een simpel doch doeltreffend systeem waar al veel mensen dankbaar gebruik van hebben kunnen maken, omdat het het datingproces simpelweg versneld. Mocht je hetzelfde via een datingsite invullen, dan moet je soms uren scrollen en doen voordat je iemand gevonden hebt die je leuk vindt en dan is het altijd nog maar de vraag of degene aan de andere kant dat ook vindt. Tinder is dus lekker vlot, maar wat nou als het nog sneller kan? De designer bij T3-designbureau hebben Hands-Free Tinder ontwikkeld: Tinderen met je hart.

Dit werkt nóg simpeler. De app, die 'binnenkort beschikbaar komt voor Android Wear en Apple Watch', checkt je hartslag wanneer jij een foto aan het bekijken bent. Gaat je hartslag omhoog, dan swipe je diegene niet weg. Gaat je hartslag echter omlaag, dan verdwijnt die foto weer van je scherm. Je hoeft daar dus niet meer voor te doen: je hart doet al het werkt, en die klopt toch al. Helaas is dit geen project van Tinder, dus weten we ook niet of de app ook daadwerkelijk wordt uitgebracht - maar dit concept ziet er goed genoeg uit om het uit te proberen.