Samsung heeft een grote update uitgebracht voor de Samsung Gear S3-smartwatch. Het gaat om Tizen 3.0, genaamd de Value Pack. Met deze update draait de Gear S3 op nagenoeg dezelfde software die je ook aantreft op de Samsung Gear Sport.

Download de update voor de Samsung Gear S3

Er is nu een update beschikbaar voor de Samsung Gear S3-smartwatch. Wanneer je de update binnenhaalt, dan heb je versie 3.0.0.1 van Tizen binnengehaald en heb je toegang tot nagenoeg dezelfde software die je ook tegenkomt op de onlangs gelanceerde Samsung Gear Sport. De Value Pack, zoals de update wordt genoemd, neemt een groot aantal functies mee. Zo kun je de smartwatch gebruiken als controller voor de Gear VR-headset en kun je informatie van het horloge ook op een Samsung-tv presenteren.

Tevens ben je in staat enkele apparaten in huis aan te sturen. Voordat dit allemaal werkt, dien je nog wel even de Samsung Connect-app te installeren op je smartphone, maar dan ben je er helemaal klaar voor. Met de update krijg je ook toegang tot snelkoppelingen naar workouts en is er ondersteuning voor Bixby Reminder. Dat houdt in dat je reminders kunt instellen vanaf en lezen op je smartwatch. Daarnaast is het mogelijk nieuwe contacten aan te maken en in te zien op het slimme horloge. Ook moet het navigeren nu intuïtiever aanvoelen.