Uit onderzoek blijkt dat Tizen momenteel als smartwatch OS populairder is dan Android Wear van Google, met een verschil van één procentpunt. Het watchOS, dat we natuurlijk op de Apple Watch aantreffen, is nog altijd het grootste platform.

'Tizen is nu groter dan Android Wear'

Uit nieuw onderzoek blijkt dat Tizen momenteel groter is dan Android Wear als smartwatch OS. Samsung is één van de grootste fabrikanten en softwareontwikkelaars die momenteel achter Tizen staat en het besturingssysteem ook actief gebruikt voor zijn producten. Naast wearables, komen we het OS ook tegen op televisies, koelkasten en meer. Die investering van het bedrijf lijkt zichzelf inmiddels uit te betalen, aangezien Tizen dus per Q1 2017 het op één na grootste smartwatch OS is van dit moment. Android Wear is nu derde in de race.

De grootste aandeelhouder van de smartwatchmarkt is nog altijd het watchOS, dat we aantreffen op de Apple Watch-producten. Het watchOS heeft 57 procent van de markt in handen en Tizen 19 procent. Android Wear doet het momenteel met 18 procent. Het verschil is dus één procentpunt, maar dat is dus groot genoeg om het verschil te maken. En dat terwijl er meer smartwatches met Android Wear zijn, dan met Tizen. Maar aan de andere kant staat het watchOS, dat in feite maar één fabrikant achter zich heeft staan...

Lees ook onze Samsung Gear S3 review.