Sony lier gisteren in een statement weten dat alle PlayStation VR-spellen werken met de DualShock 4-controller, maar dat blijkt nu toch niet waar te zijn. Sony heeft namelijk zijn opmerking teruggetrokken en gezegd dat sommige games wel degelijk een Move-controller nodig hebben.

Niet alle PlayStation VR-spellen werken met DualShock 4

Gisteren dachten nog goed nieuws te hebben voor iedereen die nog niet geïnvesteerd had, of dat niet van plan was te doen, in de Move-controllers voor de PlayStation VR. Toen liet Sony namelijk in een statement weten dat alle games voor dat platform in elk geval met de DualShock 4-controller zouden werken, maar dat blijkt nu dus niet te kloppen. Hieronder staat het nieuwe statement van het bedrijf.
Nearly all PlayStation VR titles will support DualShock 4 controllers, and several games will deliver an enhanced experience that further immerses gamers with the use of peripherals such as Move or the recently announced Aim controller. There will be a limited number of titles that require Move controllers.

Bijna alle titels voor de virtual reality-bril zullen dus gebruikmaken van de controller voor de PS4. Sommige titels, zoals Job Simulator, zullen alleen gespeel kunnen worden met Move-controllers. Hoewel dat slecht nieuws voor de consument is (er moet nu meer hardware aangeschaft worden als je specifieke games wil spelen), is dat goed nieuws voor ontwikkelaars, die nu geen andere besturing hoeven te implementeren.

Een lijst met Move-spellen is op dit moment nog niet beschikbaar.