Na vier maanden ontwikkelen, testen en verder ontwikkelen is het zo ver: Todoist kondigt aan nu verkrijgbaar te zijn voor Apple Watch. De applicatie brengt enkele functionaliteiten van de iPhone, iPad en Mac naar het kleine schermpje op je pols toe.

Todoist nu verkrijgbaar voor Apple Watch

Todoist heeft dit weekend zijn langverwachte Apple Watch-applicatie op de markt uitgebracht. De app heeft een ontwikkeltijd van vier maanden achter de rug waarin de ontwikkelaar hem uitvoerig heeft getest, zodat de applicaties als gegoten voelt op het nieuwe platform van Apple. Deze nieuwe applicatie brengt een aantal features over de de bestaande apps op iPhone, iPad en Mac, maar biedt ook een aantal nieuwe aan. Zo kun je via de Glance-functie op de Apple Watch snel even een blik werpen op je to-do-lijst van vandaag.

Wanneer je de app in z'n geheel opent, dan krijg je natuurlijk toegang tot je Inbox, Today-view, Projects, Filters en Labels. Wanneer je even ferm op het schermpje van de Apple Watch drukt, dan krijg je de mogelijkheid nieuwe taken toe te voegen via de ingebouwde dicteerfunctie. Bovendien kun je die nieuwe taken onderverdelen in je Inbox, toegewezen worden aan een project of een datumstempel van vandaag, morgen of helemaal gene datum meekrijgen. Filters en labels moeten het overzicht verbeteren, al kost de laatste optie geld.

De Apple Watch-app van Todoist ondersteunt verder notificaties en verstuurt er eentje zodra iemand een aanpassing heeft gemaakt aan een gedeelde takenlijst of wanneer er een nieuwe comment geplaatst is. Je ontvangt er ook eentje wanneer je wordt uitgenodigd voor een takenlijst of project, wanneer je in de buurt bent van een specifieke taak of wanneer de tijd begint te dringen. Wanneer je dan op een dergelijk berichtje drukt, word je direct doorverwezen naar de app, waar je meteen weer de controle krijgt over wat er moet gebeuren.