TomTom heeft een nieuwe applicatie uitgebracht voor zijn wearables. Helaas is de app nog niet beschikbaar in Nederland. Dat de fabrikant heeft gewerkt aan een nieuwe app is goed nieuws, omdat de oude nogal omslachtig kan zijn.

Nieuwe app voor wearables TomTom

De applicatie van TomTom voor zijn wearables kan nogal een omslachtige ervaring opleveren, concluderen wij ook uit onze tijd met de TomTom Touch-fitnesstracker. Gelukkig heeft de fabrikant ook goede fitnesstrackers, maar dat verandert niets aan het feit dat die app dus ondermaats is. Met een gemiddelde score van 2,3 sterren in Google Play en twee sterren in de App Store, zijn we daar ook niet de enige in. Maar er is hoop aan de horizon: het bedrijf heeft namelijk gewerkt aan een nieuwe app, die al in Google Play is gespot.

De nieuwe app heet TomTom Sports en ziet er al een stuk beter uit dan zijn voorganger. Er is een moderne interface, er zijn gedetailleerde samenvattingen van sportprestaties, er is een persoonlijk dashboard, er zijn trends en andere inzichten die zijn gebaseerd op je sportprestaties -- noem maar op. Het enige nadeel: Sports is op moment van schrijven nog niet beschikbaar in Nederland. Wanneer dat gaat gebeuren, is op moment schrijven ook nog helemaal niet duidelijk. Wel heeft deze app al een hogere score, van 3,2 sterren, gekregen.