TomTom kon niet achterblijven op de elektronicabeurs IFA en heeft er dan ook voor gekozen om flink uit te pakken. Het bedrijf, dat we vooral kennen van navigatiesystemen, heeft één nieuwe fitnesstracker aangekondigd en twee nieuwe versies voor zijn al reeds bestaande sporthorloges. We hebben de Spark 3 en de Runner 3 zien verschijnen. Ook komt er een horloge voor bergwandelaars op de markt.

TomTom brengt Touch op de markt

TomTom heeft zijn assortiment uitgebracht met een fitnesstracker. De nieuwe fitnesstracker van TomTom, Touch, gaat een stap verder dan we gewend waren. Het apparaat houdt niet alleen bij hoeveel stappen er zijn gezet, hoe de slaap is verlopen en wat de hartslag is, het combineert dat met het analyseren van de lichaamssamenstelling. Zodra je op de button van het apparaatje klikt, wordt direct het percentage vet en spieren gemeten. Zo kom je er dus sneller achter of bepaalde oefeningen wel echt resultaat bieden.

Ook Spark 3 en Runner 3 gepresenteerd

Naast dat TomTom zijn nieuwe fitnesstracker heeft gepresenteerd, komen er ook twee vernieuwde sporthorloges op de markt. Het gaat om de Spark 3 en de Runner 3. Een nieuwe functie die is toegevoegd aan de waterdichte horloges is dat je van tevoren een route kunt inplannen. Op het scherm zie je vervolgens de lijn verschijnen die je kunt volgen op om de plek van jouw bestemming te komen. Mocht je geen bestemming hebben ingevoerd en zomaar ergens naartoe zijn gerend of gefietst, dan kan het horloge ervoor zorgen dat je de weg naar huis ook weer vindt.

TomTom Spark 3

TomTom komt ook met Adventurer

Ook bergbeklimmers en wintersporters worden tijdens IFA niet overgeslagen door TomTom. Het bedrijf heeft een horloge op de markt gebracht dat bergblimmers en wandelaars van nuttige informatie voorziet. Zo kun je onder andere zien wat voor hoogteverschillen je al hebt afgelegd en houdt het apparaat ook de routes bij. Een leuke gadget dus voor liefhebbers die graag de bergen in gaan.

TomTom Adventurer

Prijs en beschikbaarheid

TomTom zal alle aangekondigde wearables vanaf oktober te koop aanbieden. Touch is de goedkoopste van de aangekondigde apparaten. De fitnesstracker kun je voor een bedrag van 149 euro om je pols hebben. De Spark 3 en de Runnner 3 krijgen een adviesprijs mee van 249 euro en de Adventurer kost 299 euro.