De Nederlandse fabrikant TomTom heeft een nieuwe fitnesstracker onthuld. Het gaat hier om de TomTom Touch Cardio. Mogelijk is dit een versimpelde versie van de eerder uitgebrachte TomTom Touch.

Dit is de TomTom Touch Cardio

TomTom heeft op maandag een nieuwe fitnesstracker aangekondigd: de TomTom Touch Cardio. De fitnesstracker is in staat een aantal dingen te doen, zoals stappen tellen, calorieën bijhouden en de hartslag meten. Als we kijken naar de functies en het design van de tracker dan kunnen we snel de conclusie trekken dat het waarschijnlijk om een versimpelde versie van de TomTom Touch gaat. Die tracker kan ook doen wat deze tracker kan, maar kan daarnaast ook, als unieke feature voor een fitnesstracker, het vetpercentage meten.

Wel kunnen gebruikers straks de TomTom Touch Cardio koppelen aan dezelfde applicatie van de Nederlandse fabrikant, de TomTom Sports-app. Die applicatie is gratis te downloaden voor Android en iOS. De informatie is ook beschikbaar via een website van de fabrikant. Helaas heeft TomTom geen specificaties vrijgegeven van het apparaat, maar de verwachting is dat die overeenkomen met de specs van de Touch: een monochroom oled-scherm van 0,92-inch, evenals een resolutie van 128 bij 32 pixels. De tracker moet in maart verschijnen.

Helaas is er nog geen prijs bekendgemaakt.