Vorig jaar lanceerde fabrikant Toshiba de dynaEdge Mobile Mini PC De-100. Een volledige computer met Windows die qua afmetingen te vergelijken is met een smartphone. Deze kleine computer draait op een Intel Core M Skylake-processor en heeft verschillende poorten om een monitor, toetsenbord en een muis op aan te sluiten. Vanaf het tweede kwartaal van 2018 zal Toshiba de kleine computer gaan uitbrengen met de dynaEdge AR smart glasses. De combinatie samen zorgt ervoor dat je een volledig werkende computer op zakformaat bij je kunt dragen.

De dynaEdge AR smart glasses beschikken over een display van 0.26-inch met een resolutie van 640 bij 360 pixels. Aangezien het display direct op de smart glasses is bevestigd kun je dit volgens Toshiba vergelijken met een 4.1"-scherm op een afstand van 35 centimeter.. De combinatie is met name interessant voor commercieel en industrieel gebruik. Het volgen van instructies, het navigeren of het bekijken van documenten en video's kan allemaal terwijl het gezichtsveld verder niet geblokkeerd wordt. Je blijft goed zicht houden op de omgeving. De dynaEdge smart glasses beschikken daarnaast over een touchpad, gps, speaker, microfoon, gyroscoop en een snelheidsmeter. Foto's kun je tevens maken met een camera van vijf megapixel.

Verschillende opties beschikbaar

Aangezien de combinatie vooral op commercieel en industrieel gebruik is gericht zal Toshiba verschillende accessoires beschikbaar stellen zoals veiligheidsframes, hoofdbanden en adapters voor op een veiligheidshelm. Voor de combinatie met de mini-computer kun je kiezen uit 4 tot 16 GB werkgeheugen en 128 tot 512 GB opslaggeheugen. Er is ook ruimte voor een sd-kaart en een vingerafdruksensor. De dynaEdge AR smart glasses zijn vanaf het tweede kwartaal van 2018 beschikbaar vanaf 1900 dollar.