TouchOne is een cirkelvormig toetsenbordje dat zich aan de rand van de wijzerplaat van een Android Wear-smartwatch posteert, en de drager makkelijk en snel tekstjes laat opstellen die via de verbonden smartphone worden verzonden. De horloge-app zoekt naar financiering op Kickstarter.

Woorden raden

Het keyboard werkt ongeveer zoals de aloude T9-functie die vroeger op gewone mobieltjes stond, en waarmee je een sms kon opstellen zonder vier keer op hetzelfde knopje te drukken om de juiste letter in beeld te krijgen. In plaats daarvan kon je een keer drukken en aan de hand van de context raadde T9 de rest van het woord.

Alfabet in acht secties geknipt

Dit is nu ook ongeveer zo met het TouchOne keyboard. Het hele alfabet is rondom de wijzerplaat gezet, in acht secties van elk drie letters, en een keertje vier letters. Tik daar eenmaal op en dan eenmaal op de volgende sectie voor een andere letter, en TouchOne raadt de rest van het woord vanzelf. Dit scheelt zo in de meeste gevallen tijd, zolang het juiste woord tenminste in beeld komt. Komt dat niet vanzelf, dan kun je lang op een van de secties drukken om alsnog handmatig de juiste letter uit te kiezen.

Kickstarter

De bedenker van TouchOne zoekt nu op Kickstarter naar mensen die geld in het project willen steken, zodat hij zijn smartwatch-app kan vervolmaken en op de markt kan brengen in de downloadwinkel voor Android Wear-apps.