Er is online een tutorial verschenen voor de onaangekondigde Xiaomi Mi Band 3. Eerder kondigde het bedrijf al aan dat deze fitnesstracker voor het einde van 2018 zal worden gelanceerd. Dat de tutorial, een stappenplan ter introductie van een apparaat of software, nu al gelekt is, wijst mogelijk om een vroege release.

Tutorial Xiaomi Mi Band 3 gelekt

CEO Lei Jun van Xiaomi bevestigde eerder dit jaar al dat de Xiaomi Mi Band 3 voor het einde van 2018 zal worden gelanceerd. Nu is er een tutorial van het apparaat gelekt, die mogelijk wijst op een vroege release. De afbeelding, die is gepubliceerd door AndroidTR, laat de initiële installatie zien van het apparaat. De reden dat gedacht wordt dat dit de Mi Band 3 is, komt doordat het lijkt alsof de hand op de afbeelding op een touchscreen werkt -- iets dat de Xiaomi Mi Band 2 niet heeft. Het lijkt er dus op dat de Mi Band 3 een touchscreen zal krijgen.

De vertrouwde knop aan de onderkant, waarmee je een stap teruggaat, zal blijven bestaan. Op het aanraakgevoelige scherm van de Xiaomi Mi Band 3 kunnen gebruikers vermoedelijk door verschillende menu's bladeren, zoals dat bijvoorbeeld ook op een Samsung Gear Fit 2 Pro kan. Helaas worden er in de tutorial of door de website verder geen details gegeven, waardoor dit momenteel de enige informatie is die er bestaat over het apparaat. De vraag is nu of het touchscreen de Mi Band 3 veel duurder gaat maken dan z'n voorgangers.