De opvolger van de geliefde Moto 360 is deze week meerdere malen in het wild gespot, en is op verschillende foto's te bewonderen.

Moto 360

Fans wachten al maanden op de opvolger van de Moto 360, de stijlvolle smartwatch van Motorola. De verwachting was dat Motorola het nieuwe slimme horloge zou onthullen tijdens Google I/O, maar dat mocht niet zo zijn. Gelukkig weten we nog steeds zeker dat Motorola binnenkort de nieuwe Moto 360 gaat aankondigen, mede door de vele gelekte foto's van de afgelopen week. Vorige week schreven we al over de foto's die gelekt werden door de bestuursvoorzitter van Lenovo, en deze week was het weer raak.

Een Reddit-gebruiker was haastig op weg naar een vergadering toen hij opeens een vrouw zag lopen met een onbekende smartwatch, die toch wel erg op de originele Moto 360 leek. Hij wist nog snel een foto te nemen, waarop een paar details te zien zijn. Er zit een kroontje aan de zijkant van het horloge, op twee uur, en onderaan is nog steeds de zwarte balk te zien waar zoveel kritiek op was na de lancering van de Moto 360. Die balk is nodig om de digitizer van het scherm te verbergen, waardoor het horloge zulke dunne randen kan hebben. Bijvoorbeeld de LG Urbane heeft wel een geheel rond scherm, maar heeft weer dikkere randen om juist de elektronica ergens kwijt te kunnen.

De tweede generatie moto 360 werd een paar dagen later opnieuw gespot, in een trein in Chicago. Het hoofdkantoor van Motorola bevindt zich in Illinois, dus het is zeer aannemelijk dat het een medewerker was die het horloge droeg. Een gebruiker van Google Plus beweert de foto's genomen te hebben, al lijken ze volgens sommigen eerder op pers-foto's. De foto's komen overeen met de eerdere foto's, en eind deze week was er een derde set foto's te zien: Een medewerker van een Chinees bedrijf dat smartphone-hoesjes en Pebble-bandjes maakt claimde het frame van de nieuwe Moto 360 in zijn/haar bezit te hebben. Dat lijkt te kloppen, want de foto's die de medewerker plaatste komen geheel overeen met alles wat we al weten over de nieuwe smartwatch.