De ontwikkelaar van één van de meest populaire third-party Twitter-applicaties, Tweetbot, heeft laten weten dat de app nu uit is op Apple Watch. Wanneer je de nieuwste versie van Tweetbot, versie 4.1, op je iPhone zet, dan kun je de app op je smartwatch laten verschijnen.

Tweeten met Tweetbot op Apple Watch

Tweetbot is zonder twijfel één van de meest populaire third-party Twitter-applicaties beschikbaar op iOS. Begin oktober bracht het bedrijf achter de app, Tapbots, nog een gigantische update uit voor de iOS-applicatie, de grote iOS 9-optimalisatie, en een maand later is het de beurt aan de totstandkoming van de Apple Watch-app. Wanneer je nu de nieuwste versie van Tweetbot, versienummer 4.1, op je gekoppelde iPhone zet, dan kun je binnen no-time de Twitter-applicatie ook op het apparaat op je pols gaan gebruiken.

Met Tweetbot op je Apple Watch ben je in staat om een tweet op te stellen en te versturen, recente activiteiten te volgen, op tweets te reageren en profielen bekijken. Ook kun je er natuurlijk je notificaties mee ontvangen en beheren. Helaas kun je geen tweets lezen uit je eigen tijdlijn en ook Direct Messages verdwijnen wanneer je de notificatie weg duwt. Wanneer je even het schermpje van je Apple Watch ingedrukt houdt, dan ben je wel in staat een tweet te componeren met je stem, zodat je niet lastig hoeft te doen met je vingers op het scherm.