De maker van de populaire Android-applicatie Twilight heeft aangegeven dat iedereen met Android Wear nu ook de app kan downloaden voor zijn smartwatch. Met Twilight kun de gebruiker de blauwe tinten op het scherm filteren.

Download nu Twilight voor Android Wear

Twilight is een app die de blauwe tinten op het scherm van een smartphone kan filteren, wat minder schadelijk kan zijn voor je slaapcyclus. Nu is daar al veel onderzoek naar gedaan en wijzen de uitkomsten ook op een verbetering wanneer je te maken krijg met weinig blauwe licht in de avond. Op je televisie kun je een 'zachte' instelling gebruiken om dat te bewerkstelligen en ook op je Android-smartphone kan dat, met deze app dus. Ook iOS 9 introduceert straks een avondmodus. En op Android Wear is er nu ook een optie.

Want de maker van de software voor Android, heeft die app nu ook uitgebracht voor Android Wear. Wanneer je deze applicatie hebt geïnstalleerd op je Android Wear-smartwatch, dan zal die een rode filter over je scherm heen plaatsen. Daardoor vallen de blauwe kleuren minder op (tenzij je apps als Twitter gebruikt, natuurlijk) en heeft dat minder impact op je brein, omdat die niet meer denkt dat het middag is. De Android Wear-versie is gekoppeld aan de smartphone-versie: gaat die op rood, dan gaat je smartwatch ook op rood.