De uitrol voor Pokemon GO is officieel van start gegaan, maar het spel is nog niet in alle landen verkrijgbaar. In Nederland kun je hem nog niet downloaden, bijvoorbeeld. The Pokémon Company raadt gebruikers, die GO al kunnen downloaden, aan nog even te wachten met spelen.

Uitrol Pokémon GO is begonnen, maar nog niet in Nederland

Pokemon GO is vanaf nu te vinden in Google Play en de App Store, maar is hier in Nederland nog niet te downloaden. Wel al in delen van Noord-Amerika en in Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. The Pokémon Company, het bedrijf achter alles Pokémon, raadt spelers aan te wachten op de officiële release, ook al zou je hem nu al kunnen downloaden. Met het spel kunnen spelers meer dan honderd verschillende Pokémon vinden en vangen als zij hun omgeving afspeuren, door een combinatie van augmented reality en een wearable.

Later deze maand moet je ook een speciale bluetooth-wearable kunnen kopen die kan communiceren met de game, genaamd Pokemon GO Plus. De armband moet 35 dollar gaan kosten en Pokémon-trainers alarmeren wanneer er een Pokémon in de buurt is. Het lampje wordt dan blauw, waarna je de Pokémon kunt proberen te vangen. Dat doe je door op een knop op de wearable te drukken. Als het lukt, verandert het lampje van kleur. Hij geeft dan een regenboogkleurig patroon te zien. Tijdens het proces kan de smartphone in de zak blijven zitten.

Lees hier alle details omtrent Pokemon GO. Wanneer de app echt beschikbaar is in Nederland, is onbekend.