Het nieuwe virtual reality-platform van Google krijgt ondersteuning van de twee grootste game-engines van dit moment, namelijk Unity en Unreal. Daardoor wordt het voor gamedevelopers heel gemakkelijk games te maken en te porten naar de hardware van Google.

Unity en Unreal ondersteunen Daydream van Google

Googles nieuwe virtual reality-platform krijgt grote ondersteuning vanuit de gamingwereld. Zowel Unity en Unreal, de twee grootste game-engines van dit moment (een game-engine is de basis waarop een game gebouwd wordt, met vastgestelde regels en mogelijkheden) hebben aangekondigd Daydream te gaan ondersteunen. Dat betekent dat het voor de makers van games gemakkelijker wordt spellen te ontwikkelen en te porten naar het vr-platform en mogelijk dat we dus veel gamecontent mogen gaan verwachten voor de vr-bril.

Unreal Engine 4 en Unity ondersteunen momenteel al de grootste virtual reality-brillen van dit moment, namelijk HTC Vive, Oculus Rift, Samsung Gear VR en zelfs al PlayStation VR, ondanks het feit dat deze bril nog niet verkrijgbaar is. Het is dus geen verrassing dat de ondersteuning er is, maar dat maakt hem niet minder cruciaal. Het feit dat de support ook zo snel aangekondigd kan worden, betekent waarschijnlijk dat Google al achter de schermen met de engine-makers heeft gewerkt aan ondersteuning voor Daydream.