Google heeft bevestigd dat er een softwarefout is opgedoken in Android Wear 2.0 en dat de update daardoor vertraging heeft opgelopen. Wel zijn er al drie smartwatches die de update in de komende weken kunnen krijgen.

Android Wear 2.0 verschijnt iets later

Android Wear 2.0 zou onderweg zijn naar menig smartwatch. Maar staren naar het apparaat laat de update niet sneller komen -- helemaal niet nu Google heeft bevestigd dat er nog een softwarefout is ontdekt en dat die update daardoor nog iets langer op zich laat wachten. Een vertegenwoordiger van het bedrijf heeft namelijk het volgende gezegd:
We have started rolling out the Android Wear 2.0 update to Fossil Q Founder, Casio Smart Outdoor Watch WSD-F10 and Tag Heuer Connected. For other devices, the update is currently being delayed due to a bug found in final testing. We will push the update to the remaining devices as soon as the issue is resolved.

Er zijn nu dus al drie smartwatches die de update wel kunnen ontvangen in de komende weken: Fossil Q Founder, Casio Smart Outdoor Watch WSD-F10 en Tag Heuer Connected. Maar voor andere Android Wear-smartwatches geldt dat de update op een later moment wordt uitgebracht. Wanneer dat zover is, is op moment van schrijven nog niet bekend.