Apple heeft op maandagavond een update voor iOS 10 uitgebracht, die de problemen met de bluetooth-verbinding heeft opgelost. Voorheen was het namelijk zo dat de nieuwe iPhone niet goed kon worden gekoppeld aan een Android Wear-smartwatch.

iOS 10.1 nu te downloaden

Mocht je een gloednieuwe iPhone 7 of iPhone 7 Plus hebben liggen en je maakt gebruik van een Android Wear-smartwatch of fitnesstracker, dan heb je wellicht gemerkt dat je sinds je aankoop beide apparaten niet altijd goed of soms helemaal niet meer kon koppelen. Maar daar is nu eindelijk een oplossing voor. Apple heeft namelijk iOS 10.1 gelanceerd voor iedereen en die software-update brengt ook een fix mee voor het probleem met de bluetooth-verbinding. Je kunt nu weer alle third-party accessoires via die verbinding koppelen.

En met third-party bedoelt Apple eigenlijk alle accessoires die niet van Apple zelf af komen. De Apple Watch (Series 2) is een first-party accessoire voor de iPhone 7, terwijl Android Wear-smartwatches en fitnesstrackers dus worden beschouwd als third-party. Android Wear-smartwatches waarvan bekend was die waren getroffen door deze bug, waren onder meer de Moto 360 (tweede generatie) en ASUS ZenWatch en ZenWatch 2 en die van Fossil, MK en Tag Heuer. Nu kun je dus wederom al die smartwatches koppelen met iOS.