Pebble heeft deze week een update uitgebracht voor zijn smartwatches, zodat de apparaten in de toekomst gewoon kunnen blijven werken. Dat zal ook het geval zijn wanneer de nieuwe eigenaar Fitbit de stekker uit de vele clouddiensten zal trekken.

Pebble zal in de toekomst blijven werken

Sinds Pebble is overgenomen door Fitbit, hebben de eigenaars van de smartwatches een prangende vraag: wat gebeurt er nu met de functionaliteit van mijn slimme horloge en hoe lang kan ik hem nog blijven gebruiken? De fabrikant van de smartwatch meldde eerder al dat ze haar best zal blijven doen om de horloges in leven te houden. Ook gaf Fitbit al aan dat eigenaars in elk geval in 2017 zich geen zorgen hoeven te maken, aangezien alle diensten gewoon zouden blijven werken. Maar wat nu als dit jaar afloopt?

Een groot gedeelte van de Pebble-software is gebaseerd op cloudtechnologie. En wanneer die technologie zal worden afgesloten, dan werkt een groot gedeelte van die smartwatch niet meer. Maar deze week is er een update uitgebracht die moet voorkomen dat de smartwatches stoppen met werken wanneer de servers offline gaan. Daardoor zijn gebruikers ook in staat om apps te blijven gebruiken en nieuwe firmware te installeren. Maar sommige apps werken gewoonweg niet zonder servers, zoals de weerapp. Wat daarmee gebeurt, is nog altijd onzeker.