Samsung heeft een update uitgebracht voor de Samsung Gear S2-smartwatch, die de accuduur en de beveiliging verbetert. Ondanks het feit dat er inmiddels al een aantal andere smartwatches door het bedrijf is uitgebracht, vergeet Samsung de Gear S2 dus nog niet.

Update voor Samsung Gear S2

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat Samsung de Samsung Gear S2 en Gear S2 Classic op de markt uitbracht. En ondanks het feit dat Samsung ondertussen al de Samsung Gear S3 (Frontier) en de Gear Sport heeft uitgebracht, lijkt het bedrijf de Gear S2-modellen nog niet vergeten te zijn. Dat blijkt uit de onlangs gelanceerde update voor het slimme horloge. Deze update brengt een aantal verbeteringen met zich mee. Zo zul je zien dat de accu voortaan langer meegaat. Ook is het zo dat de beveiliging is verhoogd.

De update wordt nu in elk geval in Nederland uitgerold, maar zal ongetwijfeld snel naar België en Luxemburg komen. Wanneer je de Samsung Gear S2 van de update wil voorzien, zorg er dan voor dat de smartwatch is gekoppeld aan een Android-smartphone. Ook heb je hiervoor de (overigens verplichte) Gear-applicatie nodig. Daar kun je checken of de update al is gearriveerd. Is het zo ver, dan kun je de update, van 22 MB, direct downloaden en installeren. Het versienummer van deze software-update is XXU2EQJ2.