Google heeft een update uitgebracht voor Android Wear, die naar een groot aantal Android Wear-smartwatches zal worden uitgerold. Het lijkt erop dat er geen nieuwe features zijn toegevoegd; deze update staat in het teken van de beveiligingspatch.

Download de update voor Android Wear

Mocht je een Android Wear-smartwatch thuis hebben liggen, dan is de kans groot dat je net een update hebt of die update straks nog zal ontvangen. Het lijkt erop dat de software-update geen nieuwe features met zich meebrengt, maar juist in het teken staat van online veiligheid. Hoewel de beveiligingspatch voor augustus op dit moment wordt uitgerold voor mobiele apparaten - zoals smartphones en tablets - moeten eigenaars van Android Wear het doen met de update die in juli werd uitgebracht voor Android.

Voor zover bekend is de update al uitgebracht voor een groot aantal Android Wear-horloges, zoals de Huawei Watch, Sony SmartWatch 3, de tweede generatie Motorola Moto 360, LG Watch R en de LG Watch Urbane. De kans is groot dat andere smartwatches met Android Wear, zoals de Asus ZenWatch 2, de update ook ontvangen. Mocht je de update willen forceren, dan kun je dat doen door binnen de instellingen naar de sectie te gaan die alle info over je smartwatch geeft. Daar vind je de knop voor het updaten van je systeem.