Deze week is er een update beschikbaar voor de fitnesswearable de Fitbit Surge, die de batterijduur zal gaan verdubbelen voor het apparaat. Ook worden er een aantal prestatieverbeteringen doorgevoerd, zodat de Surge sterker in de markt staat.

Fitbit Surge krijgt batterijverbeterende update

Fitbit heeft bekendgemaakt dat de Surge-fitnesstracker deze week van een update voorzien wordt, die de batterijduur van de wearable aanzienlijk zal verlengen: Fitbit belooft namelijk een verdubbeling. Maar dat is niet het enige dat de update meebrengt, aangezien Fitbit ook voornemens is prestatieverbeteringen door te voeren en een nieuwe functie toe te voegen, zodat de Surge over het algemeen beter in de markt kan worden gezet. De nieuwe functie in kwestie heet Run Cues en is voor de renners onder ons bedoeld.

Met Run Cues kun je namelijk instellen hoe lang of hoe ver je wil rennen. Heb je dat doel behaald, dan zal de Surge je daarvan op de hoogte brengen middels een notificatie. Ook kan Run Cues je onderweg helpen door relevante informatie te weergeven, zoals gezette voetstappen, verbrande calorieën, hoe ver je hebt gelopen en wat je gemiddeld hartslag tijdens het rennen is. Je kunt de instellingen terugvinden in de Fitbit-applicatie voor Android, iOS en Windows Phone. Fitbit geeft aan dat de update vanaf vandaag wordt uitgerold.