Met de onlangs uitgebrachte update voor de Samsung Gear S3 heeft Samsung nog een opmerkelijke functie toegevoegd. De update zorgt er namelijk voor dat de smartwatch zo’n veertig dagen kan meegaan op een volledig opgeladen accu.

Samsung Gear S3 kan veertig dagen meegaan

Sinds gisteren is het voor Samsung Gear S3-eigenaars mogelijk een grote update te downloaden voor de populaire smartwatch. De update neemt een groot aantal nieuwe opties met zich mee. Eén optie hebben we gisteren over het hoofd gezien en dat is de mogelijkheid om de smartwatch zo in te stellen dat-ie tot wel veertig dagen mee kan gaan op een volle accu. Maar er zit wel een addertje onder het gras. Wanneer je de horlogemodus activeert, dan lever je namelijk alle functies in die het apparaat aanvankelijk ‘smart’ maakten.

Het enige dat de Samsung Gear S3 dan nog doet is het laten zien van de tijd, zoals elk ander horloge. Je ontvangt geen notificaties, hebt geen toegang tot andere slimme functies en gebruikt het apparaat dus zo basaal als mogelijk. Bovendien is het zo dat het horloge niet constant aan staat; wil je dus zien hoe laat het daadwerkelijk is, dan moet je hem uit de slaapstand halen door op het knopje te drukken. Het is fijn dat Samsung voor nieuwe mogelijkheden zorgt voor zijn smartwatches, maar we vragen ons af wie het apparaat zo wil gebruiken