Valve verscheept momenteel een nieuw soort controllers: de Valvle Knuckles. Deze controllers zouden je vingers in virtual reality kunnen volgen. In een uitgebreide blogpost heeft het bedrijf laten weten hoe die controllers precies werken.

Valve Knuckles: dit moet je weten

Valve heeft gewerkt aan nieuwe vr-controller: de Valve Knuckles. Deze controllers worden nu, als prototype, verscheept naar ontwikkelaars, die er al eerste mee aan de slag kunnen. Om die ontwikkelaars op weg te helpen heeft het bedrijf ook een blogpost de wereld in geholpen, waarin wordt uitgelegd hoe die controllers precies werken. Het is de bedoeling dat deze controllers ook je vingers in virtual reality kunnen volgen. Momenteel bestuur je vaak ervaringen in virtual reality met uitgebreide stokken, die alleen je handen kunnen volgen.

Met de Valve Knuckles hoeven die mensen niet meer een balans te vinden tussen de controller vasthouden en op de juiste knopjes te drukken, is nu het idee. Je kunt nu je hand door de opening halen, terwijl een touwtje die op de juiste plek houdt. Er zijn verschillende capacitieve sensoren aanwezig, die de locatie van je vingers kunnen volgen en registreren. De controller meet zo niet alleen of je hem vasthoudt of niet, maar kan ook 'zien' in welke positie je vinger zich bevindt. Bijvoorbeeld recht of licht gekromd.

De huidige controllers gaan ongeveer drie uur mee op een volle accu, staat in de blogpost van Valve. Aangezien we hier nog met een prototype te maken hebben, kan het zomaar zijn dat die batterijduur nog wordt verhoogd wanneer het product op de markt wordt uitgebracht. Helaas is daar op moment van schrijven niets over bekend. Ook weten we nog niet wat deze controllers gaan kosten.