Valve heeft tijdens de Steam Dev Days (een conferentie voor ontwikkelaars) nieuwe controllers laten zien voor de vr-bril HTC Vive. Deze controllers zijn prototypes en bieden een ietwat andere ervaring aan dan de huidige controllers voor de virtual reality-bril.

Prototypes voor de HTC Vive

Momenteel vindt in Seattle de Steam Dev Days plaats, een conferentie voor ontwikkelaars. Daar heeft Valve, die samen met HTC heeft gewerkt aan de Vive-virtual reality-bril, nieuwe controllers laten zien voor de HTC Vive. Het gaat hier nog wel om een prototype. Het grootste verschil tussen de prototypes en de huidige controllers is dat die prototypes in staat zijn te herkennen wanneer je je handen open of dicht hebt. Zo kun je op een natuurlijkere wijze objecten in de virtuele wereld oppakken en loslaten, bijvoorbeeld.

Nu dien je daar nog een knopje voor in te drukken (de trigger). Op de foto's die zijn gemaakt, en zijn verspreid via Twitter, is goed te zien dat de controllers worden vastgemaakt aan de polsen, zodat je ze ook niet kunt laten vallen in je enthousiasme. Oculus Rift biedt al controllers aan die een meer natuurlijke manier van dingen vasthouden en loslaten in vr nabootsen. Maar deze controllers zouden dus nog een stapje verder willen gaan. De verwachting is dat de prototypes zullen werken met alle hardware van de HTC Vive.

htc-vive-controllers-prototype-3

htc-vive-controllers-prototype-2