Huawei Watch

Huawei is begonnen met de verkoop van de gouden versie van de Huawei Watch. De Chinese fabrikant noemt het zelf roze-goud, hoewel de kleur 'gewoon' goud lijkt.

Met lederen of metalen band

Vooralsnog lijkt het om pre-orders te gaan. De rozegouden Huawei Watch wordt voor 699 0f 799 dollar verkocht in de internationale webshop van Huawei. De goedkoopste versie wordt geleverd met een lederen bandje, de duurste met een vergulde metalen band.

Roestvrij staal met gouden laagje

Het horloge zelf is van gewoon roestvrij staal gemaakt, dat is overgespoten met een dun laagje goud. Het is nog niet bekend of de gouden Huawei Watch ook in 'gewone'  Nederlandse winkels zal worden verkocht. De roestvrijstalen variant is hier wel verkrijgbaar.

Verder dezelfde Huawei Watch

Alleen het uiterlijk van het rozegouden horloge is anders dan de roestvrijstalen variant. Het gouden horloge heeft hetzelfde ronde 1,4-inch Amoled-scherm van 400x400 pixels, wat een resolutie van 286 pixels per inch oplevert. Het horlogeglas is van saffierglas gefabriceerd.

Android Wear

Het besturingssysteem is Android Wear, en de processor een 1,2Ghz Qualcomm Snapdragon 400 die wordt ondersteund door 512MB ram en 4GB rom. Volgens Huawei moet het horloge het twee dagen uithouden op één acculading. De wearable is voorzien van een gyroscoop, accelerometer, barometer en hartslagsensor, en maakt contact met een smartphone via bluetooth 4.1 en wifi.

Review

Onze review van de roestvrijstalen variant van de Huawei Watch is hier terug te lezen. Wearables Magazine was onder de indruk van deze smartwatch, maar we vonden hem wel wat duur.