Bloomberg meldt dat verschillende techbedrijven tijdens CES 2018 achter de schermen met verschillende partijen hebben gepraat over augmentedrealitybrillen. Het zou gaan om bedrijven als Google, Apple en Facebook.

Veel augmentedrealitybrillen op komst - gerucht

Ondanks het feit dat het Google niet gelukt is om van de Google Glass een mainstream product te maken, lijkt het er toch zo langzamerhand op dat augmentedrealitybrillen richting de consument komen. Er zijn bedrijven, zoals Apple, die erin geloven dat augmented reality de toekomst heeft. Ook analisten geloven in de technologie; zo erg zelfs dat die brillen nog wel eens "groter dan smartphones" kunnen worden. Nu blijkt dat verschillende techbedrijven tijdens CES 2018 hebben gesproken met leveranciers voor de benodigde onderdelen van de brillen.

Dat meldt Bloomberg. Bedrijven als Google, Apple en Facebook zouden met de leveranciers hebben gesproken achter de schermen. LG en Samsung zouden dit ook hebben gedaan en zelfs als componenten hebben besteld. Daarnaast zouden kleinere partijen, zoals Xiaomi en Snap (van de app Snapchat) ook geïnteresseerd zijn, maar dan op veel kleinere schaal. Alle genoemde bedrijven zijn wel een keer in het nieuws verschenen met geruchten over augmentedrealitybrillen, maar helaas is er verder nog weinig echt bekend. Het wachten is nu op meer informatie.