Op Indiegogo vind je nu een interessant vr-project, genaamd VicoVR. Deze vr-oplossing voor mobiele apparaten kan je lichaam in de virtuele wereld brengen. De camera voor dit systeem lijkt een beetje op het camerasysteem van Xbox 360 en Xbox One: de Kinect.

Dit is VicoVR - nu op Indiegogo

De kloof tussen de verschillende soorten virtual reality-brillen (voor mobiele apparaten en echte pc's) zal de komende tijd nog wel bestaan, maar een product als VicoVR zou een soort overbrugging kunnen vormen. Niet zozeer op basis van de grafische kwaliteiten, maar meer in de zin van input. Daar waar een Samsung Gear VR niet in staat is de bewegingen van lichaam te vertalen naar digitale handelingen, kan het VicoVR-systeem dat wel dankzij een handige camera die heel wat wegheeft van de Kinect-camera voor de Xbox 360 en de Xbox One.

09.0

Je vindt dit project nu op Indiegogo, waar je het kunt steunen met een mooie donatie. Je plaats de camera op een kast of tafel, zodat die kan beginnen met film. De camera is in staat negentien verbindingen te registreren en te volgen. Dat klinkt niet als veel, maar is genoeg om een aantal basale handelingen mee te kunnen verrichten. Eén van de grootste hobbels op dit moment is het vertalen van de verzamelde data: dit gebeurt namelijk op de VicoVR, voordat het naar je smartphone gestuurd wordt. En: hoe krijg je games en apps op het nieuwe systeem?