Microsoft heeft een YouTube-kanaal gelanceerd voor de Microsoft HoloLens, met video's met betrekking tot het nieuwe apparaat. In de video na de break krijgen we een handig overzicht van wat de Microsoft HoloLens ook alweer precies is.

Dit is de Microsoft HoloLens

Microsoft presenteerde begin dit jaar de Microsoft HoloLens en zei dat je daarmee de wereld kunt bekijken met hologrammen. Maar dat klopt niet helemaal. Het beeld dat we van hologrammen hebben is dat we die allemaal kunnen zien wanneer ze geprojecteerd worden. De hologrammen die mensen zien met een HoloLens op, zien zij alleen. Daar hebben we een andere term vorm, die we al langer kennen in al vaker toegepast hebben zien worden: ar, oftewel augmented reality. Een laag bovenop de realiteit, als het ware.

In de afgelopen vier maanden hebben we maar weinig over het apparaat gehoord, totdat Microsoft zijn presentatie hield tijdens Build 2015. Naast alles over het Windows 10-platform, waar Microsoft HoloLens ook aan verbonden is dankzij het Windows Holographic Platform, en mogelijkheden voor ontwikkelaars, liet Microsoft ook nog even zien wat het in huis heeft voor deze nieuwe wearable. Het échte nieuws met betrekking tot de mogelijkheden gaan we pas in de zomer zien, tijdens de gamebeurs E3 in de Verenigde Staten.

Maar voor nu is het nog even handig om je geheugen op te frissen. Want wat is de Microsoft HoloLens nou ook alweer precies? De Microsoft HoloLens wordt een alles-in-één-apparaat, met z'n eigen batterij, speakers en de mogelijkheid de hardware te bedienen zonder je handen. Het kan Windows 10-applicaties draaien, hetzij wellicht aangepast, en het ziet er gewoon gaaf uit (ook al denken we niet dat iedereen straks met dit ding op z'n hoofd door het huis zou lopen). Microsoft geeft aan dat de HoloLens er misschien simpel uitziet, maar dat is zeker niet zo.