Het scherm van de Apple Watch is aan een rigoureuze test onderworpen. Overleeft het glas een hamer of zelfs een boor? Je kunt die tests en meer bekijken in de video die je hieronder kunt bekijken.

Overleeft het scherm van de Apple Watch de boor?

Een elektronicarepareerwebsite uit Groot-Brittannië heeft het glas (sapphire crystal display) van de Apple Watch in handen gekregen. Dit glas wordt gebruikt in de high-end en mid-range modellen van het slimme horloge. De website heeft dit glas aan een aantal tests onderworpen, om te zien hoe krasbestendig het daadwerkelijk is. Toegegeven, op het moment dat de hamer tevoorschijn wordt getoverd, valt het tegen hoe hard er op het glas geslagen wordt - maar we kunnen inmiddels zeggen dat het glas... Nou ja, kijk zelf maar.

In de bovenstaande video kun je dus zien welke materialen en objecten de website allemaal heeft gebruikt om het glas van de Apple Watch te bekrassen. En nee, het lukt ze inderdaad niet, zelfs niet wanneer er een boor tevoorschijn wordt gehaald. Dus kunnen we met een gerust hart zeggen dat het glas inderdaad krasbestendig is en dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken bij dagelijkse gebruik. Niet dat we ervan uitgaan dat mensen dagelijks met een boor op zak lopen om elkaars horloge proberen te doorboren, maar toch.

In onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk kan men sinds 09.01 vanochtend een bestelling voor de Apple Watch plaatsen. De smartwatch kan alleen online besteld worden en wordt vanaf 24 april geleverd. Echter, veel consumenten die het horloge wilden bestellen kwamen er al snel achter dat de levertijd op augustus staat. Apple heeft dus maar een zeer beperkte voorraad voor de eerste gelukkigen. Lees meer over de prijzen en modellen in ons bericht die we eerder vandaag plaatsten.