Uit een video gemaakt in de Apple Store blijkt dat de Apple Watch ongeveer één minuut nodig heeft om in z'n geheel op te starten. Dat lijkt ons behoorlijk lang voor een 'horloge'. Het is niet bekend of de opstarttijd nog wordt aangepast.

Lange opstarttijd voor de Apple Watch

Een bezoeker aan de Apple Store, waarschijnlijk in Noord-Amerika, heeft een video gemaakt van de opstarttijd van de Apple Watch. We zien in beeld hoe lang het duurt voordat de Apple Watch helemaal aan staat, nadat het apparaat eerst volledig was afgesloten. Het duurt ongeveer, zelfs iets meer, dan een minuut voordat het apparaat bruikbaar is en de horlogeinterface weergeeft op het schermpje. Het is niet geen eerlijke, maar wel een opvallende vergelijking: de gemiddelde iPhone doet er ongeveer dertig seconden over om op te starten.

De chip in de Apple Watch, de S1, is vergelijkbaar met de chip die we vinden in de iPhone 5-modellen: de A5. Echter, iPhones met deze chip aan boord deden er niet zo lang over om op te starten, bij lange na niet. Totdat we de Apple Watch zelf hebben mogen uitproberen, is het moeilijk te verklaren waarom het zo lang duurt voordat je het slimme horloge kunt gebruiken. Ligt het aan geïnstalleerde apps? Of het feit dat-ie elke dag zo heftig wordt gebruikt? En is die opstarttijd verder te verkorten door middel van software-updates? Geen idee.

Anderhalve week geleden was het dan zover: Apple-fans konden eindelijk de Apple Watch bestellen. Ondanks het feit dat de eerste recensies van het apparaat niet heel lovend waren (met de consensus: je hebt dit apparaat niet nodig), is het Apple toch gelukt om bijna één miljoen Amerikanen zo ver te krijgen het ding vooruit te bestellen. Slice denkt dat dat getal uitkomt op ongeveer 957 duizend. Slice haalt deze data uit meer dan negenduizend winkels en een panel van twee miljoen shoppers, wat een grote poel aan informatie oplevert.