De Asus Vivowatch, een smartwatch gericht op fitness, komt binnenkort uit, daarom toont de fabrikant hem al op verschillende beurzen. Op één van die beurzen is een video gemaakt van het horloge en die kun je bij ons na de break checken.

Asus Vivowatch in actie

Op dit moment vindt de Milan Design Week plaats. En zoals verwacht, wordt hier onder meer de Asus Vivowatch, gericht op fitness, tentoongesteld. Een Italiaanse website gericht op tech is naar de stand van Asus gegaan om daar een video te schieten van het apparaat. In de video, die je hieronder kunt checken, kun je de smartwatch van alle kanten bekijken en voor het eerst in actie zien. Op de achterkant van de body van de smartwatch zitten een aantal sensoren, die onder meer je hartslag zullen registreren en bijhouden.

Asus heeft al eens vaker teasers de wereld in geholpen over een smartwatch die wel tien dagen meegaat en dankzij de focus op fitness in combinatie met een processor die weinig energie slurpt, maakt Asus dit nu voor zichzelf mogelijk. Ook heeft Asus wel eens aangegeven dat ‘een toekomstige smartwatch’ niet op Android Wear zal gaan draaien – waarschijnlijk zal de Vivowatch de eerste zijn die dat niet doet, aangezien Android Wear wel de nodige energie verbruikt en daardoor eigenlijk niet in staat is tot tien dagen mee te gaan op één ontlading.

Hardwaredetails zijn niet bekendgemaakt. Er circuleren wel geruchten rond. Zo is de body van het apparaat gemaakt van roestvrijstaal en is-ie beschermt tegen water en stof. De Vivowatch zou in staat zijn zowel je hartslag- als je slaapritme te meten. Een prijs is helaas nog niet bekendgemaakt, maar Asus zou het horloge stevig in de markt willen zetten om het op te nemen tegen FitBit en Android Wear: meer premium voor een lagere prijs. De Asus Vivowatch kost je straks 150 euro, wanneer hij beschikbaar is.