Het bedrijf Magic Leap laat zien waartoe augmented reality wear in staat is wanneer je er creatief, maar ook zakelijk mee omgaat. Magic Leap haalde onlangs nog een half miljard dollar op, onder meer van Google.

Magic Leap toont augmented reality in actie

Het bedrijf Magic Leap heeft zich gespecialiseerd in augmented reality wear. Onlangs haalde het bedrijf nog een investering van een half miljard dollar binnen, waaronder van Google. In de onderstaande video toont Magic Leap voor het eerst een conceptvideo van de technologie waar het nu aan werkt. De video heet 'Just another in the office of Magic Leap' en laat ons - hopen we - een typische dag zien op het kantoor van de augmented reality-bouwers. Check de onderstaande video om daar een indruk van te krijgen.

In de video zien we iemand met een aantal geprojecteerd hologrammen omgaan. De gebruiker bezoekt YouTube, zet de video vast op zijn bureau en krijgt ondertussen een mail binnen via Gmail. Hij opent de app, bladert door zijn berichten en raakt al snel verveeld. Dus is het tijd voor een videogame, die hij opstart vanuit het menu. Dat menu bladert hij door met simpele veeg bewegingen die we bijvoorbeeld nu ook al tegenkomen op apparaten zoals Xbox One, in combinatie met Kinect. Het ziet er erg intuïtief in uit.

Vervolgens pakt-ie een gun van een kast en begint de game, waarin hij schiet op robots die onder andere vanuit het plafond komen. Ook zet-ie een turret neer, die automatisch op die vijanden begint te schieten. Hoewel we hier te maken hebben met een conceptvideo, kunnen wij ons best voorstellen dat dit nog wel eens de toekomst van augmented reality wear kan zijn. Voor nu bijvoorbeeld in de vorm van Microsoft HoloLens of Google Glass, maar later wellicht in de vorm van een lens, die je direct op je oog plaats. Het ziet er hoe dan ook tof uit.