Met de Unreal Engine was het al mogelijk vr-games te maken, maar nu kun je die spellen ook in virtual reality maken. Check de video na de break. Daarin krijg je te zien hoe vr-games in vr maken er nou precies uitziet. What you see, is what you get.

Games maken in virtual reality

Het is al even mogelijk om vr-games te maken binnen de Unreal Engine. Een game engine is een basis waarop een game gebouwd wordt, met vaste regels en een hoop hulpmiddelen om direct mee aan de slag te kunnen. Unreal is één van de meest populaire van dit moment, aangezien er nog steeds heel veel games in worden gemaakt - voor deze generatie spelcomputers, maar ook dus voor virtual reality-apparaten. En vanaf nu is het voor ontwikkelaars ook mogelijk een vr-game in virtual reality te maken en dat ziet er gaaf uit.

In de bovenstaande video zien we hoe de meneer met de twee controllers in zijn hand moeiteloos objecten oppakt en verplaatst. Ook zien we hoe hij de interface van de editor bedient. Die verschijnt in beeld alsof je een soort tablet vast hebt en met een laserpointer kun je aangeven welke optie je wil gebruiken. Deze editor werkt nu met zowel Oculus Rift als de HTC Vive Pre en is geschikt voor gameontwikkelaars, animators en andere gebruikers die graag een digitaal landschap vormgeven of verkennen. Check de bovenstaande video.