Een ontwikkelaar genaamd Nick Lee is het gelukt op het aloude besturingssysteem Windows 95 te laten draaien op een moderne Apple Watch. Dit is niet de eerste keer dat deze developer een OS voor een computer op de smartwatch van Apple heeft laten draaien.

Windows 95 op de Apple Watch

Vandaag de dag is steeds meer mogelijk met kleinere apparaten - zo kun je nu heel productief te werk gaan op een tablet of smartwatch, terwijl de smartwatch (in het algemeen) ook steeds krachtiger wordt. Dat stimuleert ontwikkelaars te experimenteren met de hardware die nu voor handen ligt, zoals bijvoorbeeld developer Nick Lee. Deze man is het gelukt Windows 95 te laten draaien op een . Dit is niet de eerste keer dat zoiets hem gelukt is: eerder liet de beste man als Mac OS 7.5.5 draaien op de eerste smartwatch van Apple.

Zoals je in de onderstaande video kunt bekijken, lukt het Lee om niet alleen het OS op te laten starten, ook kan het startmenu en een programma worden geopend op het kleine scherm. Lee maakt duidelijk dat de 520 MHz-processor 25 keer sneller is dan een 386-processor van toen; dit was destijds de minimale processor die Windows 95 nodig had. Wel is het zo dat het OS ongeveer een uur de tijd neemt om op te starten. Dat komt doordat de desktopomgeving een emulatie is. Hier vind je zelf informatie om het zelf (op eigen risico) uit te proberen.