Apple heeft wel aangegeven dat de Apple Watch een beetje water kan hebben, maar raadt bijvoorbeeld zwemmen met het apparaat af. Dat weerhield de mensen uit de video na de break er niet van toch te gaan zwemmen met het horloge.

Apple Watch functioneert half onder water

Apple-bestuursvoorzitter Tim Cook had al eens gezegd dat hij doucht met de Apple Watch, dus dat behoort ook nog tot de mogelijkheid. En wanneer je je handen wast, mag-ie ook best nat worden. Als we kijken naar de IP-classificatie, zien we de beoordeling van IPX7. Die X staat voor het feit dat de Watch niet stofvrij is en die 7 staat voor het feit dat de Watch zich een half uur stand houdt onder water, van maximaal een negentig centimeter diep. Desondanks raadt Apple toch echt af de Apple Watch onder water te gebruiken, dus je kunt er niet mee zwemmen.

Dat betekent echter niet dat er dan toch mensen zijn die de grenzen van de Apple Watch gaan opzoeken, door middel van allerlei kleine beproevingen. Nu is het zo dat bedrijven de waterdichtheid vaak iets conservatiever berekenen, vanwege allerlei juridische redenen (zo kan het bedrijf nooit aangeklaagd worden voor kapotte apparaten die mensen zelf onder water hebben gehouden, bijvoorbeeld). Ergens kun je daar dus uit opmaken dat de Apple Watch iets meer capaciteiten heeft als het met water in aanraking komt - blijkt ook uit de video.

Eerst hield het team de Watch zo'n vijf minuten onder water. Conclusie: hij werkt nog prima. Daarna sprongen ze ermee het zwembad in. In de video zien we dat het kroontje onder water werkt, maar het touchscreen niet. Dat laatste is logisch vanwege de techniek die in het kleine schermpje zit. Het belangrijkste is echter dat er geen zichtbare schade is opgetreden. Raden we je nu aan voortaan nooit meer je Apple Watch af te doen? Allerminst, maar wees erop gerust dat het niet meteen fout gaat wanneer je het zwembad in springt met dat horloge.