Google heeft twee video's vrijgegeven waarin we mogelijk zien hoe multiplayer gerealiseerd kan worden in Daydream, het vr-platform van het bedrijf. De spelers hebben in deze video's geen complete digitale evenbeelden, maar zwevende vr-headset met googly eyes.

Googly eyes voor spelers binnen Daydream

Google werkt momenteel nog hard aan zijn virtual reality-platform Daydream en ondertussen laat het bedrijf zien waar het aan werkt. Zo zijn er twee video's verschenen van hoe mogelijk de multiplayer in de games voor het platform eruit komen te zien. De spelers krijgen geen complete avatars waar ze naar kunnen kijken, maar zwevende handen en virtual reality-headset, met daarop van die bekende googly eyes (van die grote ogen met grote zwarte pupillen die extreem meebewegen op de bewegingen). Google zegt dat dit genoeg moet zijn.

Ook al is het uiterlijk behoorlijk simpel en nogal cartoonesk van opzet, toch is het volgens Google genoeg voor het overbrengen van emoties en andere sociale kernmerken, wanneer je die bewegingen combineert met de ruimtelijke audio van de stemmen van de spelers. Door de handen ook in vr te representeren, levert het een gevoel van samen zijn op, in die virtuele wereld. De video's die zijn vrijgegeven zijn niet voorzien van geluid, maar geven ons wel alvast een idee van hoe multiplayer gaming eruit kan komen te zien in Google Daydream.