Nu de Apple Watch al een flinke tijd verkrijgbaar is, zijn er ook tal van games voor uitgebracht. Maar welke spellen moet je nou echt hebben? In dit artikel bespreken we vijf games die onmisbaar zijn op je Apple Watch.

Cosmos Rings

De gameserie Chaos Rings is een populaire rpg-serie (rpg staat voor role playing game) voor mobiele apparaten. Een nieuw deel binnen die serie is Cosmo Rings. Dit spel is niet te downloaden voor smartphones of handheld-apparaten (zoals de PlayStation Vita), maar voor de Apple Watch van Apple. Ja, het is een bijzonder geval. Het gaat hier namelijk om de eerste rpg voor de smartwatch van het bedrijf uit Cupertino. Check ook vooral de trailer. Ook is dit de eerste rpg die een grote en bekende speluitgever uitbrengt voor het platform.

Cosmo Rings is nu te downloaden uit de App Store en kost 6,99 euro.

Solitaire

Het kaartenspel solitaire (in Nederland bekend als patience) is inmiddels op bijna alle mobiele platformen te spelen. Smartphones, tablets, spelcomputers -- noem maar op. De Apple Watch mag dus niet ontbreken en daarom kun je de game Solitaire gratis downloaden uit de App Store. Het is niet zomaar een simpele, extreem mobiele variant van het populaire kaartenspel, maar eentje die net even wat extra's aanbiedt. Zo zijn er ook dagelijkse uitdagingen aanwezig en kun je zelfs trofeeën ontgrendelen voor je prestaties. Genoeg te doen dus!

apple-watch-games

Solitaire is nu gratis te downloaden uit de App Store.

BoxPop

Als je denkt dat patience al een verslavende werking heeft, begin dan niet aan BoxPop. Dit is namelijk een zeer verslavend puzzelspel met veertig puzzels en dagelijkse uitdagingen. Het doel is om op elk vierkantje op het bord te hebben gestaan. Wanneer je op alle vierkanten hebt gestaan, dan ontvangen je beloningen, medailles, grotere levels en meer uitdagingen. Je kunt echter niet vrij bewegen, dus je zult moeten nadenken over je stappen. Welke stap zet je op welk moment en wat doe je daarna? Dat moet je allemaal van tevoren gaan bedenken...

boxpop

BoxPop is nu gratis te downloaden uit de App Store.

President: Path to Power

Lukt het jou om de president van Amerika te worden? Dat is wat de game President: Path to Power je gaat laten zien. In President: Path to Power staat het verhaal voorop en krijg je een kijkje achter de schermen van een fictieve presidentsverkiezing. Je moet kiezers voor je zien te winnen, ervoor zorgen dat er genoeg geld in het laatje komt en hebt uiteindelijk invloed op het welzijn van miljoenen mensen. De game past zich daarnaast ook aan op basis van je eerder gemaakte keuzes; je komt er dus niet zomaar mee weg een haastige keuze te maken.

path-to-power

President: Path to Power is nu te downloaden uit de App Store voor 2,99 euro.

Tamagotchi Classic

Wie kent hem nog: de Tamagotchi. Dit razend populaire speeltje was ongeveer vijftien jaar geleden niet weg te denken uit de kinderkamer en heeft in de afgelopen jaren nog altijd van populariteit kunnen genieten op andere spelcomputers, zoals de Nintendo DS of een smartphone. De Apple Watch heeft ook zijn eigen versie gekregen. Het betreft hier de klassieke variant, waarin je het beestje onderhoudt en blij houdt, door hem eten te geven, z'n poep op te ruimen en hem te laten slapen. Een bekende, maar doeltreffende formule.

tamagotchi-classic

Tamagotchi Classic is nu te downloaden uit de App Store voor 3,99 euro.

Ben je op zoek naar meer apps voor je Android Wear smartwatches of Apple Watch? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor smartwatch en meer.