Deze week zal Google de eerste Google Daydream View-brillen gaan opsturen naar de consumenten. Maar welke apps kun je nu al downloaden? Hoewel de Daydream View nog niet in Nederland verkrijgbaar is, kun je hem al wel in Duitsland aanschaffen.

Download deze apps voor Google Daydream

Omdat de Daydream View, de virtual reality-headset van Google Daydream, vanaf deze week te koop is in onder meer Duitsland, hebben enkele applicatiemakers al apps uitgebracht die je in combinatie met de bril kunt gebruiken. Mocht je van plan zijn de headset aan te schaffen, dan is het goed om te weten welke applicaties je nu al kunt vinden binnen Google Play. De belangrijkste is zonder meer de officiële Daydream-app van Google. Je hebt deze app niet alleen nodig voor het functioneren van de bril; het is tevens ook een showcase.

Ook doe je er goed aan om YouTube VR te downloaden, waarmee je toegang krijgt tot de video's die je in 360-graden kunt bekijken. Daarnaast tref je onder meer nog de volgende apps aan in Google Play.

Daarnaast zullen bedrijven als Netflix binnenkort ook een eigen applicatie gaan uitbrengen die in combinatie met de Daydream View te gebruiken zal zijn. In de toekomst zullen er van meer diensten en media applicaties gaan verschijnen voor dit jonge platform. Mocht je nu al een Samsung Gear VR en een passende smartphone in huis hebben, dan vind je hier downloadsuggesties voor dat virtual reality-apparaat.