Vanaf nu is Amsterdam de enige stad ter wereld waar bezoekers een vaste plek hebben om virtual reality-films te bekijken in de virtual reality-bioscoop. Later dit jaar zal The VR Cinema ook in Berlijn, London, Milaan en Parijs geopend moeten worden, aldus de oprichter.

Eerste virtual reality-bioscoop ter wereld staat in Amsterdam

Vanaf vandaag is Amsterdam de enige stad ter wereld waar bezoekers een vaste plek hebben om virtual reality-films te bekijken. Volgens oprichter Jip Samhoud is Amsterdam hiermee een pionier. Later dit jaar zal The VR Cinema ook in Berlijn, London, Milaan en Parijs geopend gaan worden, zo meldt de oprichter. In de bioscoop staan speciale draaistoelen die kijkers in staat stellen zich om te draaien wanneer dat nodig is of wanneer de kijker dat wil. Het filmaanbod is volgens Samhoud gevarieerd: In Your Face gaat er zelfs in première.

Dat zal op 10 maart gebeuren in de bioscoop aan de Oosterdokskade. Het is de eerste speelfilm van Europese makelaardij. Gouden Kalf-winnares Hadewych Minis en haar man Tibor Lukacs spelen in de hoofdrol en het script is geschreven door Ronald Giphart. Ook staat er onder andere een vertoning van het oude team van Dreamworks op het programma en reizen gasten virtueel de wereld over. The VR Cinema is gevestigd aan de Oosterdokskade 5. De prijs van een toegangsbewijs is 12.50 euro en die zijn beschikbaar op de website.

De bioscoop is open van woensdag tot en met zondag. Ieder heel uur start er een nieuwe voorstelling.