De virtual reality-bril van HTC en Valve, de HTC Vive, is helaas uitgesteld tot april 2016, zo maakt HTC bekend in een persbericht. Eerder was er sprake van een releasedate in 2015, maar blijkbaar was die deadline te strak voor beide bedrijven.

HTC Vive verschijnt later dan gepland

HTC beloofde ooit dat de virtual reality-headset HTC Vive voor het einde van 2015 op de markt zou worden uitgebracht. Maar hoe dichterbij de grens tussen 2015 en 2016 naderde, hoe groter het geloof werd dat HTC de bril zou gaan uitstellen - en dat is dus gebeurd. De fabrikant kondigt namelijk aan dat de HTC Vive pas in april 2016 op de markt zal worden gebracht voor consumenten. Aan het begin van het nieuwe jaar zal HTC wel nog zevenduizend units beschikbaar maken voor ontwikkelaars, die nodige content kunnen ontwikkelen.

Eerder gaf de marketingdirecteur van HTC, Jeffrey Gattis, aan dat alle ontwikkelingen op schema lagen en dat de consumentenversie van de HTC Vive inderdaad in oktober zou verschijnen (wat blijkbaar de oorspronkelijke releasedatum was). Het is geen geheim meer dat die releasedatum niet gehaald is, dus houden we nu ook een slag om de arm wat de nieuwe releasedag betreft. In vier maanden tijd kan er natuurlijk veel gebeuren; als we Gattis mogen geloven, dan is de hardware zo goed als klaar - alleen het design laat nog wat te wensen over.