Sony is gestart met de verkoop van de PlayStation VR in Nederland. Deze virtual reality-bril sluit je aan op de PlayStation 4-spelcomputer. Het maakt overigens niet uit welke variant je van de PS4 thuis hebt staan, omdat de drie verschillende modellen de vr-bril ondersteunen.

PlayStation VR nu te koop in Nederland

Het is vanaf vandaag mogelijk de PlayStation VR (PSVR) in Nederland aan te schaffen. De PSVR kost ongeveer 400 euro en werkt met alle versies van de PlayStation 4, of dat nu de reguliere, de Slim- of de Pro-versie is. Wanneer je de PSVR aanschaft, dan dien je nog een aparte camera los erbij te halen, want anders werkt de virtual reality-bril niet. Die camera, genaamd de PlayStation Eye Camera kost ongeveer zestig euro. Mocht je al zo'n camera in huis hebben, dan kun je die in combinatie met de vr-bril van Sony gebruiken.

Sony heeft wel een nieuwe versie van de camera uitgebracht, die intern dezelfde onderdelen bevat. Wel heeft deze benodigde accessoire een ander uiterlijk gekregen. Veel games zijn ook speelbaar met de PlayStation Move-controller. Dit is een bewegingsgevoelige controller voor de PS3 en PS4, die ook apart verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie over de PlayStation VR, kun je terecht in ons uitgebreide achtergrondartikel. Daar lees je alles over de hardware. Wil je lezen over onze ervaringen met de bril, dan kun je in deze hands-on terecht.