Virtual Reality begint steeds populairder te worden en dat blijft zeker niet beperkt tot enthousiaste consumenten. Nadat onder andere American footballteam Dallas Cowboys vorig jaar besloot om de technieken van virtual reality toe te passen tijdens de trainingen, gaat de technologie ook gebruikt worden door door een honkbalclub. Dat nieuws bracht Engadget naar buiten.

Virtual Reality om beter te trainen

Tampa Bay Rays is de eerste honkbalclub uit de Major League Baseball die Virtual Reality gaat gebruiken tijdens zijn trainingen. Het team is begonnen met het gebruiken van een simulator van EON Sports VR genaamd de iCube. Spelers stappen daarin als het ware in een virtuele kooi en kunnen daar oefenen op hun slag. Een technologie waar trainers erg blij mee zijn, omdat spelers nu ook buiten het trainingsveld aan de slag kunnen. Ook is het met de apparatuur mogelijk om het op te nemen tegen een pitcher van een andere club.

Brendan Reilly, de CEO van EON Sports VR, liet zich uit over de nieuwe manier van trainen. "Niets kan de ervaring van het echte slaan vervangen, maar onze technologie maakt het voor spelers mogelijk om zich optimaal voor te bereiden en om hun slag-prestaties te maximaliseren. Deze technologie is van onschatbare waarde voor teams die op zoek zijn naar een voorsprong op hun tegenstanders", aldus de CEO.

Bekijk hieronder hoe dat nieuwe trainen eruit ziet.