HTC heeft een nieuw abonnement aangekondigd voor de HTC Vive, genaamd de Viveport Subscription. Het abonnement kost 7,99 euro per maand. De dienst is helaas niet te omschrijven als 'Netflix voor virtualrealityapplicaties'.

Viveport Subscription: dit moet je weten

De mensen die een HTC Vive-virtualrealitybril hebben aangeschaft kunnen zich niet aanmelden voor een speciale abonnementsdienst. Deze dienst, genaamd Viveport Subscription, kost 7,99 euro per maand en is gelanceerd ter ere van het éénjarige bestaan van de bril. Viveport is de digitale winkel voor de HTC Vive, die moet kunnen concurreren met Steam. Steam is weer een gameplatform van Valve, waarmee HTC samen de HTC Vive ontwikkeld heeft. Viveport werd eind 2016 geopend en biedt mensen zowel verschillende games als apps aan.

De Viveport Subscription moet een ander verdienmodel gaan aanbieden. Elke maand kunnen consumenten vijf games of apps uitkiezen die ze willen gebruiken op hun virtualrealitybril. Momenteel kunnen die mensen kiezen uit vijftig titels, maar je kunt ze dus niet allemaal uitproberen wanneer je wil. Het is dus geen 'Netflix voor virtualrealityapplicaties': je kunt nooit meer dan vijf producten uitkiezen. Er is ook een probeerperiode van een maand, waar je dus kunt zien of dit abonnement wat voor je is. De dienst wordt op 5 april gelanceerd.