Garmin heeft vandaag de Vivomove gepresenteerd: een analoog horloge met activiteitentracking met een batterij die een jaar meegaat. Ook is deze lichte smartwatch waterdicht (tot vijftig meter). Je kunt straks kiezen uit in totaal vijf verschillende kleuren.

De Garmin Vivomove

Smartwatches hebben het moeilijk: ze zijn tof, maar door het gebrek aan een goede batterijduur ook behoorlijk waardeloos. Horlogemakers zoals Garmin spelen daar handig op in door een combinatie van de twee uit te brengen; een soort slimme, analoog horloge of een iets minder slimme smartwatch. De Vivomore is een analoog horloge met activiteitentracking, die waterdicht is (tot vijftig meter) en in vijf kleuren in de winkels komt te liggen: zwart, wit, roségoud, roestvrij staal en goud. Oh en de batterij gaat wel een jaar mee.

Ook beschikt het horloge over een lampje die je hebt helpen bewegen op een dag, zodat je alles uit jezelf en de Vivomove kunt halen. Je kunt het apparaat koppelen aan de Garmin-app op Android, iOS en Windows Phone. De sportieve versie van deze Garmin begint op 150 dollar (130 euro), terwijl het roestvrijstalen model 300 dollar kost (260 euro). Dit Garmin-horloge lijkt op die andere slimme analoge horloges van het bedrijf, maar dan met meer de nadruk op mode. En daar is op zich niets mis mee - zo is er voor iedereen wat wils.