Ontwikkelaar Atadore heeft stemassistent Amazon Alexa naar de Apple Watch gebracht middels de app Voice in a Can. Aangezien het geen officieel product is, kun je helaas ook niet alle functies verwachten die je van Alexa bent gewend.

Amazon Alexa op Apple Watch

Ben je Siri zat op je Apple Watch? Dan is er nu een alternatief beschikbaar: Amazon Alexa. Helaas heeft Amazon de stemassistent niet zelf naar de Apple Watch gebracht en moet je het doen met een third-party applicatie genaamd Voice in a Can. Gelukkig is het wel een zelfstandige applicatie -- het enige dat je constant nodig hebt is een internetverbinding. Omdat het een third-party app betreft, krijg je helaas niet dezelfde mogelijkheden die Siri ook aanbiedt, maar gelukkig blijven er nog wel dingen over die je vanaf je pols kunt regelen.

Je lanceert Amazon Alexa middels een complicatie op een wijzerplaat. Je kunt geen telefoontjes plegen, muziek afspelen of Echo-aankondigingen doen, maar je kunt wel je smarthomeproducten aansturen. Je logt in met je Amazon-account en tapt vervolgens op het icoon zodat Alexa kan reageren. Vergeet ook niet de timeoutinstelling even aan te passen. Zodra het scherm uitgaat, dan verliest Alexa namelijk de verbinding met het internet en dan werkt helemaal niets. Dit is geen zaligmakende oplossing, maar voorlopig moeten we het er wel mee doen.